Tajnosti francouzského pekaře : návody, tajné tipy a recepty k pečení chleba /
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny Chez Auzet v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chl...
Uloženo v:
Hlavní autoři: | , |
---|---|
Další autoři: | , |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Czech |
Vydáno: |
Praha :
Argo,
2014
|
Vydání: | Vydání druhé, v nakladatelství Argo a v tomto překladu první |
Témata: | |
Tagy: |
Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
|
Shrnutí: | V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny Chez Auzet v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu |
---|---|
Fyzický popis: | 127 stran : ilustrace ; 21 cm |
ISBN: | 978-80-257-1471-3 |