Neviditelná zranění - Fojtová, Věra, 1947- (MOBA, 2022)
Česká autorka přichází se závažnějším románem z období 2. světové války, kdy podobné zážitky propojí životní cesty dívky Rút a mladíka Ervína. Silný příběh vychází ze skutečných událostí.