Alžběta a Nina : tajemství mojí babičky - Poncarová, Jana, 1983- (Motto, 2020)
Třetí román současné české autorky přibližuje na pozadí vřelého vztahu mezi babičkou a její vnučkou průběh mnohdy bouřlivých událostí dvacátého století, které se odehrály na neklidném území Sudet.