Mořská modlitba - Hosseini, Khaled, 1965- (Argo, 2018)
Mořská modlitba byla inspirována příběhem Ajlana Kurdího, tříletého syrského uprchlíka, který utonul ve Středozemním moři na útěku do Evropy v září 2015.