Přítel Stesk - Nováková, Zuzana, 1943- (Tvář (Vyšehrad), 2018)
Zajímavě koncipovaný román o strachu, ale i hrdinství, o hořkosti, ale i lásce a melancholii, si klade otázky po možnostech svobodného života. Očima malé Viktorky nahlíženo na represe 50. let.