Manipulátor - Žáček, Jan, 1963- (Brána, 2016)
Děsivý příběh o tom, kam až lze manipulací dovést lidi. Ty, kteří nemají nic, a když náhle dostanou peníze, hrozí jim, že by zase mohli být chudí. To přece není možné! To si nezaslouží! Příběh o spisovateli, jehož fantazie již přesáhla možnosti vnímání čtenářů. A nyní tvoří své poslední drama, tvoří ho v životě. Bez ohledu na cokoliv. I na to, že ho to možná bude stát život. Chce dovést lidi, s nimiž zachází jako s loutkami, na okraj propasti. A čekat, zda do ní skočí. Baví se tím a s chutí jejich zoufalství prožívá... Nakladatelská anotace. Kráceno.