Dobrodružný svět Zdeňka Buriana : ilustrační tvorba z let 1927-1942 pro nakladatelství J.R. Vilímek a další - Müller, Ondřej, 1966-; Walica, Rostislav; Neff, Ondřej, 1945- (Plus, 2016)
Materiál je uspořádán obecedně podle jmen autorů ilustrovaných knih. V rámci každého hesla je stručně shrnut děj knížky, uvedeny jsou zajímavé informace o autorech, případně je zmíněn i širší kontext. Následují reprodukce Burianových ilustrací, a to v pořadí, v jakém byly či měly být původně otištěny. K ilustracím jsou připojeny citace z textu knihy.