Život ve staletích : lexikon historie. - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2012)
Bohatě ilustrovaný vícedílný lexikon historie, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha se nezaměřuje na politické dějiny, jako většina podobných příruček, ale na životní styl v nejširším smyslu slova