Čuňa, Zulu a Ferda - Matějovský, Bohumil, 1961- (Albatros, 2016)
Vítězný rukopis literární soutěže nakladatelství Albatros z roku 2015 o nejlepší humorný příběh pro děti. Čuňa, Zulu a Ferda. Pašík, který nechce skončit jako jitrnice. Opice, která utekla z cirkusu a míří do Afriky. Jezevčík, kterého lidé odkopli jako... no, jako psa. Když Zulu náhodou osvobodí Čuňu z chlívku, vydávají se společně na útěk před rozzuřeným hospodářem a jeho kumpánem myslivcem. Cíl: Afrika. Vydrží jejich přátelství takovou zkoušku?