Prodaná nevěsta - Marková, Jiřina, 1957- (Příběhy z jeviště, 2015)
Kniha o nejznámější české opeře pro děti i rodiče. Autorka nejprve vypráví vtipně ilustrovaný příběh operního děje, aby se dítěti dílo stalo dostatečně srozumitelným, následují informace o autorech a o zvláštnostech opery. S CD přílohou.