Poslední dopis od tvé lásky - Moyes, Jojo, 1969- (Ikar, 2013)
Děj začíná v roce 2003, kdy mladá novinářka Ellie má za úkol napsat článek o dobových změnách za několik posledních desetiletí, ať už v módě, v životním stylu, ve vztazích, v postavení žen ve společnosti apod. Kvůli tomu se vydá do archivu, kde narazí na milostný dopis z roku 1960, v němž neznámý pisatel nabádá milenku, aby opustila manžela. Ellie dopis zaujme zejména proto, že sama prožívá poměr se ženatým mužem. Zároveň se rozhodne zjistit, co se s těmi dvěma stalo. Další část knihy je z roku 1960, hrdinkou je půvabná Jennifer Stirlingová zotavující se z vážné autonehody, po které ale ztratila paměť. Lékaři ji uklidňují, že si na vše časem vzpomene, ale přicházejí jen krátké záblesky a ani manžel jí to příliš neusnadňuje. Jenny začíná být divné, proč k němu nic necítí, a když najde milostné dopisy od svého milence, začne ho ve svém okolí hledat. Příběh Jennifer se odvíjí ve dvou rovinách: před autonehodou a po ní. Závěrečná část knihy se opět vrací do roku 2003, kdy se příběhy Ellie a Jennifer protnou. Ellie pátrání po aktérech nalezeného dopisu a konečné setkání s Jennifer pomůže, aby si uvědomila, co vlastně ona od svého vztahu chce a očekává