Karel IV : císař a král - Bauer, Jan, 1945- (Brána, 2016)
Kniha zachycuje nejdůležitější etapy Karlova života - dětství a studium v Itálii, návrat do Čech a soukromý život vladaře jako manžela, budovatelské a politické záměry. Obsah doplňuje chronologický přehled událostí, výběr použité literatury a obrázková příloha s vyobrazením Karla IV. z různých historických pramenů