Tajemná nevěsta - Coulter, Catherine, 1942- (Klokan (Alpress), 2004)
Hrabě Douglas je muž v nejlepších letech, zvyklý užívat si plně života. Pod nátlakem příbuzných i přátel se rozhodne oženit, ovšem pouze v zastoupení. Letitý přítel je ochoten tuto službu hraběti prokázat. Ožení se tedy, ale skutečně, s krásnou Melissande a Douglas se nedobrovolně stává manželem její mladší sestry. Tento zvrat rozpoutá spoustu dalších dramatických událostí. V rodinném sídle navíc ožívá legenda o tajemném duchu Panny nevěsty