Kamenné otazníky české historie - Dvořák, Otomar, 1951- (Nakladatelství XYZ, 2010)
Známý objevitel skrytých tajemství Otomar Dvořák vás tentokrát zve na dobrodružnou výpravu po českých megalitech. Jak už bývá jeho zvykem, dívá se na ně z neobvyklého úhlu a mezi vztyčenými kamennými sloupy, dolmeny, oltáři, náhrobními deskami, kamennými řadami a kruhy, ale i mohylami a starými cestami objevuje nové, nečekané souvislosti. A klade si znepokojivé otázky, na něž nachází překvapivé odpovědi: Skončila už doba kamenná? Proč z některých kamenů šlehají plameny? Kdo zanechal otisky na Čertově kameni? Kam se poděl stolec českých knížat? V čem vězí síla kamenných koulí? Jsou v Čechách pyramidy? Proč byl zbudován hrob mluvícího koně? Existoval \FFFDinternet pravěku\FFFD? Zaklínal svatý Vojtěch kounovské kamenné řady?