Tvrdší než diamant - Smith, Wilbur A., 1933- (Klokan, 2000)
Pokračování osudů rodu Ballantyneů na počátku sedmdesátých let 19. století v období diamantové horečky na jihu Afriky, kdy zejména odbojný kmen Matabelců se neváhá střetnout s bělochy