Hlučná samota : sto let Bohumila Hrabala : 1914-2014 - Kotyk, Petr, 1963-; Kotyková, Světlana, 1963-; Pavlíček, Tomáš, 1972- (Mladá fronta, 2014)
Obsáhlá obrazová publikace sestává ze stovek reprodukovaných materiálů, jako jsou fotografie, novinové články, rodinné písemnosti, rukopisy, knižní obálky a řada dalších. Rok po roce jimi editoři ilustrují život Bohumila Hrabala od jeho narození roku 1914 až po úmrtí v roce 1997. Dokumenty provází průběžný stručný komentář, popisky i vysvětlující poznámky. Stručnější pozornost věnují i letům po Hrabalově smrti až do roku vydání publikace, tedy 2014, a přibližují vzpomínkové, kulturní i jiné události, spojené se jménem jednoho z nejsvébytnějších a nejsvětovějších českých literátů