Prostě spolu - Gavalda, Anna, 1970- (Mladá fronta, 2013)
Román Prostě spolu je třetím publikovaným dílem současné hvězdy francouzského (a evropského) literárního nebe Anny Gavaldy. Jeho příběh jenavýsost čtenářsky vděčný a přitažlivý. Výtvarnice Kamila po nocích uklízíkanceláře. Na potrhlého šlechtice Philiberta v obrovském bytě kousek odEiffelovy věže sedá prach. Spolubydlícího z vedlejšího pokoje, kuchařskéhomága Franka, zajímají jen motorky a známosti na jednu noc. A někdo se přecemusí postarat o jeho tvrdohlavou babičku z Tours... Čtyři hlavní postavy románu, které nemají nic společného kromě otevřených ran minulosti. Ale stále ještě sní. Věří, že štěstí nakonec přijde. Možná že přijde, právě až budou... prostě spolu?