Komisař Vrťapka & tajemství mahárádžova vejce - Morkes, Petr, 1973- (Morkes, 2013)
Jednička mezi detektivy, psí komisař Vrťapka se zase vydává po stopě zločinu. Do Psí Lhoty se sjíždějí soutěžící z celého světa. V soutěži o vzácné mahárádžovo vejce se utkají různí břichomluvci, fakíři, hadí ženy, sloní muži, polykači mečů a zázrační počtáři. Kdo se však mstí na nevinných obyvatelích kdysi tak poklidného městečka a kdo se chce zmocnit tohoto vejce? Komisař se nezalekne ničeho, ani kouzel či léček a spolu se svými věrnými pomocníky opět vše hravě vyřeší