Pletky s osudem - Monyová, Simona, 1967-2011 (Belami, 2006)
Malířka Milada a její manžel marně čekají na potomka. Vědí, že čas neúprosně utíká a všechny pokusy, včetně umělého oplodnění, selhávají. S manželem činí odvážné rozhodnutí: hledat vhodnou ženu,která by jim přivedla na svět dítě a vzdala se ho. Miladina sestra Olga řeší případ přesně opačný. Nemá muže, nemá peníze, má dospívajícího syna a ocitá se v jiném stavu. Volí potrat a to trvale poznamená vztahy obou žen. Román vypráví o hledání lidské lásky i o strachu z osamocení