Půlkacíř - Kryl, Karel, 1944-1994 (Leda ; Rozmluvy, 2009)
V důkladném a inteligentně vedeném rozhovoru vzpomíná Karel Kryl na svůj lidský i umělecký život, nebere si servítky a s typickou přímostí, ale i elegancí, hodnotí události a osobnosti, s nimiž se setkal. Netají se rozčarováním nad polistopadovým vývojem, které dával zřetelně najevo jako jedna z prvních osobností disentu. Tehdy tím přišel o velkou část své obrovské popularity, dnes jeho postřehy svědčí o schopnosti jasně vidět a nepodléhat lákavým iluzím