Vítěz je sám - Coelho, Paulo, 1947- (Argo, 2009)
Román zachycuje věrný obraz světa, v němž žijeme a kde se natolik upínáme k bohatství a úspěchu za každou cenu, že mnohdy neslyšíme, co nám říká naše vlastní srdce. Na Filmovém festivalu v Cannes se schází tzv. Supertřída - lidé, kteří se proslavili a jsou schopni udělat cokoliv pro peníze, moc a slávu. Na tomto moderním "jarmarku marnosti" se setkávají ruský milionář Igor, král módy Hamid, původem z Blízkého východu, americká herečka Gabriela, dychtící po hlavní roli, ctižádostivý policejní vyšetřovatel Savoy, který doufá, že vyřeší největší případ svého života, a Yasmine, modelka stojící na počátku úspěšné kariéry. Komu z nich se podaří v některém z mnoha snů, které jim okolní svět nabízí, rozpoznat svůj vlastní sen a uskutečnit ho?