Pán Prstenů. Dvě věže. - Tolkien, J. R. R., 1892-1973 (Mladá fronta, 2002)
Druhá část pohádkové trilogie o kouzelném prstenu a dalších osudech hobita Froda a jeho přátel na cestě ke zničení zdroje zla. V tomto díle se seznámíme s osudy každého člena Společenstva Prstenu po jeho rozpadu a se strastiplnou cestou odvážného hobita Froda a jeho kamaráda Sama. Příběh končí v době, kdy přichází Velká tma a začíná se Válka o Prsten. Navazuje na titul Společenstvo prstenu a pokračuje titulem Návrat krále.