Petr má medvěda nebo co - Vaculík, Ludvík, 1926- (Modrý slon, 2008)
Příběh chlapce Petra, který dostane od dědečka plyšového medvěda, ale touží po živém. Jde tedy do zverimexu a odtud si odnáší jednoho živého bílého ledního medvěda, se kterým prožívá nejedno dobrodružství. Knížku, která obohatí svět fantazie malých čtenářů, doplňuje CD s autorovým nezapomenutelným přednesem.