Případ zelený drak : akčně konverzační kriminální vaudeville o životě, práci, trablech a láskách největšího moravského detektiva, komisaře Jana Víta, řečeného Jeník - Hogan, Jiří, 1934- (České detektivky, 2005)
Jan Vít, komisař z mordparty na Kapucínském náměstí, řeší případ mladé ženy, která ležela v příkopu s proříznutým hrdlem.