Reformy Marie Terezie a Josefa II. : (nejen v českých a moravských zemích) - Frais, Josef, 1946- (Akcent, 2005)
Kniha se zabývá vládou císařovny Marie Terezie a jejího syna Josefa II. Popisuje celkovou politickou situaci v mocnářství, ale čtenářům především přibližuje význam reforem zaváděných oběma panovníky. Publikace je vhodně uvedena krátkou historií habsburského domu a v závěru je doplněna slovníčkem méně známých pojmů.